end of semester 2

Tanggal 21 April 2014,
maka berakhir lah zaman kegemilangan bagi student semester 2.hehe
amboi ayat.bukan main lagi.padahal baru je student semester 2.bknnya final year student pun.
anyway,for the last paper iaitu Computer Organisation.ya Allah.taktau la kenapa lastlast paper nie rasa nie kemain lagi.hehe.kemain semangat tak sabar nak cuti la tu..hihi memang pun la.bukan kite sorang je tau cam tu.roomate kite lagi excited.kawan2 kelas lagi la semua nya excited ! tapi sebagai student yg x sebegitu nak cemerlang.kite study lah gak lastlast minute.study tau.serious study.smpi stay smpi pukul 3 pagi..haha.
tu lah padahnya.at least effort kite ada kan ? hehe
then,semalam kite balik ipoh..best best bestnya..
tapi kan.tapi kan..hurm,kenapa hati kite berat nak meninggalkan zaman semester 2 nie.
tak tau kenapa.macam ada something yg akan hilang je.
masa semester 1 dulu tak ada pun perasaan macam ini.
maybe semester 2 nie kan,macam emotion yg kite rasa.aduyai.drama queen kan kite nie ?
tapi benda betul pun.tp serious,semester 2 kite rasa memang mcm sekejap sgt.dulu kenapa semester 1 rasa mcm lama sgt ehh ??
tp dlm sekejap2 pun.macam2 experiences yg kite alami.
semua bercampur aduk menjadi satu.
semester 2 jugak banyak kali gak ah kite nie menangis dari sem 1.makin dewasa.makin cengeng !
.menangis sorang-sorang.
x rock la kan menangis depan org.kite mmg mcm nie melodrama sikit.
kite mmg nak rasa minta tips je kat siapa yg berjiwa kental tu camna ye nak kawal perasaan.
mcm mana ye x nak terlalu sensitif.cam na ye x nak fikir negatif je.
serious.jiwa kite ni rapuh sangatsangat.sekali digergajikan.terus terbelah jadi 100..
tapi kan,kite jenis x suka bagi tau apa yg kite rasa kat org lain.
banyak rahsia kite,kite gtau naz je.
tp serious sem 2 ni..first time kite buat sesuatu yg x pernah terlintas dan bukan style kite nak buat.
dan resultnya kite xtau macam mana nak berhadapan dgnnya dah.
mesti orang cakap kite nie gedik kan.mengada2 kan.
tp seriously,kite nie pemalu.pemalu yg amat.walaupun kite try nak kurangkan dan cover.tp malu tu tetap menebal.
kite bukan typical gadis yg happy go lucky dan friendly dgn semua org.
kite mengaku tu.dah byk kali kan kite cakap 90 peratus.org x kenal ckp kite sombong.
sebenarnya kan.honest kite cakap,kite bukan sombong.tp kite taktau nak approach org.
typical kite.kite tunggu org approach kite.
mengedikkan ? ye.i cant help it.
tp kite ada gak try ubah sikit sikap kite tu semester 2.
at least,kite cuba senyum manis kat semua.tp laki x la.
orang pun byk ckp sem 2 nie,kite dah berubah.friendly skit dari sem 1 dulu..
kite work hard tau nak betul kan atittude kite nie.tapi perlahan-lahan lah.
skrg pun x seratus peratus berubah lagi..tapi kadang2 kite nak je jadi mcm kawan2 kite.bergaul mesra dgn semua org.senior semua..tapi kite malu..xtau apa yg nak dimalukan.tp kte malu.
kite serious x boleh jadi orang lain selain dari kite.
sebab tu bila kite lakukan sesuatu yg extreme dan tahap high level..
kite taktau macam mana nak control perasaan nie.
tau tak kite dengar lagu je dkt phone.kite boleh menangis teresak-esak.
kite jogging pun.boleh menangis jugak..
pasal chocolate pun kite boleh menangis gak..
mengada-ngada betul kite ni.kite mengaku la.buat apa nak selindung.
thats why kadang2 bila kite try nak ubah personaliti kite.personaliti lama datang balik.
sebab kite tak boleh jadi org lain melainkan diri kite ni hah.
orang selalu cakap yg kite ni terlalu jujur atau perkataan bagus lurus aka bendul aka bengap 
sehingga memakan diri sendiri.kite tak tau lah.dengan families.tak pernah pun perangai camtu dtg.
kite dgn families.kite gangster tau.
dgn org selain families je.perangai tu keluar dgn sendirinya.
kite kan serious x tau macam mana nak jdi two faces.kite bukan nak puji diri mcm bajet bagus je.
tp kite x reti nak acting mcm xde apa berlaku.
contoh.mcm kalau kite tersinggung ngan kwn kite.
serious.kite akan diam dan x byk cakap.kawan kite pun perasan sikap kite nie.
so,personality kite nie orang senang nak agak.tengok muka pun tahu..
macam tu lah.entah la kite nie..kite pun xtau nak describe diri mcm mana.
sebab byk complex sgt..
oke dah2 tu merepek meraban.actually,arinie kite nak buat ala refresh dan recap balik gambar2 sepanjang semester dua nie hah.at least,dah tua-tua.boleh terimbau balik.kite mcm tu.kite mcm balik entry time kite sekolah2 dulu,ya Allah.betapa gediknya kite time tu haha..

inilah kite,owner blog yang x seberapa nie.
seorang yang chubby dan kecantikan tahap zero haha
time nie,masa last paper aritu.di belakang bilik naz,ada wall putih kan.kite suruh naz tgkp.naz cpt sgt bukak tudung dia.so xde capture dgn dia.

selfie bersama nazirah.

selfie bersama mira 

dip 2A dlm bas time pergi ke kem bina negara haritu.serious kem itu best.dah lama tak pergi kem2 nie.last time skolah.
memang syiok abes la.byk experiences kite dapat.and im such a luckier girl whot got a same group with naz.haha.senang la sikit.
xde la jadi a loner sgt hihi
hah yang nie time,xde kerja g melepak bilik syiera.then ada siblings group femes nie main2 mende nie.
tak pepasal je kte terjebak main sama2.haha..dorang nie memang.smpi pukul 4 pg kot x tidur.
so far,ni one of the games,that kiteorg main.stiap sorang kene tulis sikap org lain nie.
ni hah yg kite dpt.haha..kalau lah adik kakak mama kite baca nie.mesti kene kutuk je hehe
ntah mana la tang yg comel dan manja tu xtau la -__-

my favourite place dlm byk2 kawasan poli.kite xtau kenapa.maybe sbb kite byk spend ptg kite jog kat situ.tp kite suka sgt permandangan kat pdg nie.serious cantik.tenang.damai dan sejuk.


tukar topic sat.time cuti sem sekejap haritu.jumpa my best friend forever dari sekolah rendah,fatin dah syakirin..haha..best giler jumpe dorang.rindu dorang like a damn.

time nie dengan bella dan qila.time study week.kan roomate kite balik.most of the time,kite sorang2.then terjumpa dorang..borakborak.walaupun x sama kelas.kite selesa dgn dorang.
time ni berkobarkobar studi.first paper la katakan.x tidur malam study la konon.ecece mcm org lain x study plak.abaikan tahap keselerakan meja beljar tu.x dpt dibantu.bila otak dah serabut.menda sekeliling dpt efek.

yg tudung hitam tu mira,yg belakang fikra.haha.kite selalu gak kacau dorang.fikra serious kite rasa cool gile.sporting pun ye.rajin study pun aah..mira..comel sgt perangai dia hihi..

si debab shasya.semangat g kelas ni waktu study week haha..sempoi je kan.nantak lah bkn ada org nk tgk pun.kite suka gile baju yg kite pakai.ni kite beli duit sendiri dan beli pun sorang-sorang haha.xpenah lg mcm nie.


time2 menghabis kan masa di library sorangsorang.terpaksa sorangsorang sbb kawan kite x suka studi kat library.pelik kite.kite lg suka study kt library dari dlm bilik.xtau kenapa.maybe kat bilik.nmpak katil.mata pun jd kuyu lg2 mende2 yg perlukan bacaan lebh kurang sejarah tu hehe

time nie birthday naz.omey angat dia nie.dia nie kite boleh describekan sbg muslimah sejati sentiasa di hati.bgus kwn dgn dia nie.sbb kadang2 hal akhirat nie,kite kerap lalai.so,kwn dgn rakan yg islamiah at least akan sentiasa ingatkan kite mende baik dan buruk.sayang naz <3

dan ini makanan feveret dia.adoyaii.disebabkan naz.kte pun dah jatuh cinta dgn oblong ni.sedap walaweyh!
tapi x boleh makan selalu nie..byk kolestrol.tak pasal2 je musnah diet kite huhu nasib sem depan x boleh keluar selepas pukul 7 pm dah :)

banyak2 gmbr kite paling suka ini.bukan diri kite ye.tp kite suka permandangan dia.kite dlm gmbr nie perasaan rasa damai je tgk laut ciptaan Allah yang subhanaAllah,indah,cantik dan damai sekali.

hah.nie kite ngan syaf.jadi cameo untuk projek drama pendek kump mira tu haha..lawaklah syaf.jadi pregnant.dia ubuh bantal dlm tu..syaf nie serious kite cakap cantik.kalau dia x pakai apa2 makeup pun.muka dia cantik.naturally cantik.puji ikhlas nie.lagi dia kite describe beauty with the brain.serious dia pandai.bab study nie.dia take serious btul.pointer dia sem 1 pun gempak.salah sorang dekan nie tau :)


with nuown and mira.nuown nie.hah kite panggil dia nelydia senrose.semenjak taksub cite setia hujung nyawa.tiap kali tgk muka nelydia.ingat nuown.tgk nuown.ingat nelydia senrose haha.kalo tgk real2 depan.serious sama nuown nie.

time ni time menyedihkan bg kite.kite serious emosi sedih giler time ni.siapa sangka hanya disebabkan jatuh pukul 3 pgi dari toilet terseliuh smpi mcm nie sekali.retak kene simen kan kaki.sakit.YA ALLAH je tau.
dah mcm accident.tp nie more kepada sakit bhgian dalam.bengkak nye besar .thanks tu naz dan shu sbb byk tolong time tu.kawan2 lain jugak.ni pengalaman pahit kite sepanjang sem 2.kite betul2 sedih.yelah time nie sakit.tp family x boleh ambil lg.lmbt skit ambil sbb ada hal.

nie kite lg.si debab.muka debab nie je asyik muncul haha.time nie lepas buat test coding.Ya Allah.buat coding kot.real coding.C++..argh...stress..ingat lagi mcm mana stress nya time nie.ni muka selepas abes test haha


motif gambar nie nak show off baju nie.baju nie bermakna bagi kite haha.baju couple korea YongSeo International nie kite beli haha..mahal tau.first time beli ni..lg special baju nie glow in the dark tau.kalo malam xde lmpu.guna baju nie pun dah ok haha




kalau nak diikutkan gambar kite ngan naz nie.memang banyak
kiteorg berdua sebenarnya suka tgkp gambar haha.selfie kan org pggl.hehe.mesti x sangka kan.diam2 ubi berisi.last gmbr sem 2 kiteorg tgkp time beli feveret food naz tu oblong.cik kak nie.kagum kite.makan lah byk mana pun.badan tetap kecik mcm tu jugak.jeles hehe



time ni time pertandingan ping pong.saja menyebok kelab dorang walaupun kite kelab bola tampar.time ni malam2 kot.

dan ini kat queensbay penang.sem nie,dua kali je pergi selama 6 bulan nie hah.hajat nak menjejak kaki ke seoul garden x kesampaian lagi.xde siapa2 ke nak bwk kte g seoul garden.kite mengindam dari kite tau kewujudan seoul garden form 4 lg kalau x silap.tp smpi la nie..x pernah jejak kaki lg huhu ;(

dulu kite bukan main berlagak tak suka turqouise.sekarang dah mcm suka dah..tapi........kite xkan sekali2 curang dengan warna pink darling kite tau.warna nie scandal je haha

peace peace no war ! 


dengan aida dan zie.aida sgt baik walaupun x sama kelas.dia comel jugak.gigi dia comel gila.
zie pulak our assistant monitor dlm kls.zie nampak rock tp feminine gler la.manja pun ya.kite kan minat snsd/girl generation kan.so kite selalu pagi zie..GG! hehe GEE GEE.dia pun yor kan aje lah kite nie.

                             

                                                


kiteorang lagi haha.kite dengan naz memang macam nie.suka tgkp gmbr haha.pantang ada masa free sikit.ala xpelah.kiteorg x kacau hidup org lain kan hehe


haha.fashionista tak ? mengada-ngada je nie.pakai topi keledar pun nak tgkp gmr ahaha

first time,kite perasan kite ada gigi arnab.haha.kite selalu jeles ngan org ada gigi camni sbb comel sangatsangat.walaupun sebenarnya kite xde pun gigi nie hehe

introducing my faveret biskut.biskut jacobs.haha biskut pun jadi.serious.kite suka giler giler makan biskut nie.dahulu kite selalu bajet la.x mkn biskut sbb xde rasa itu ini.sekali tau kewujudan biskut jacobs terus love at the first ate haha thanks roomate fatin sbb perkenalkan kesedapan biskut nie haha ayat.

dan ini mcm biasa kelas programming fundamentals.kelas sir lim antara kelas yg kite suka.walaupun kite x berapa pandai sgt coding c++ tp kite suka la style sir lim ajar.kelakar hehe..kite selalu keluar last dari lab sbb kite ni lembap skit masukkan lappy dlm beg pun ambil masa lama then.tolong2 sir lim susun kerusi.

diva la sangat ye kan haha.dgn sunglass nye.hahaha poyo sgt kan :D

haha giler kuasa kan kite nie.punyelah banyak gambar sendiri.ala x pelah.ini kan belog kite.biar lah kite tepek muka debab nie je kan hehe

fuh !! lama giler ambil masa nak buat satu entry nie.upload gmbr la itu ini la.
dah lama x jd mcm nie.blogger cmnie haha..
byk kan gmbr hehe.saja2 je letak.at least kalo gmbr dlm fon rosak ke.at least kite ada backup dlm blog hehe..
tu lah untuk harini.kite letih sangat nie..naty kalau kite betul2 tak malas.kite update lg ye hehe
ok bai bai.
asalamualaikum :)