Cerita dahulu


Asalamualaikum :)
Semenjak dua menjak ni macam aktif pula kite berblogging ni..almaklumlah,cuti sem kan..masa nie la freedom.naty bulan enam nak msuk sem baru..actually,nothing much kite nak ceritakan kat blog ni sbb banyak masa kite cuti ni xde apa pun menarik.my life completely boring lah.dulu duduk asrama,beria nak balik.ni hah,dah taktau nak buat apa dah.niat di hati kan nak kerja part time ke or ambil lesen.hurm,kite rasa kite ada cerita kt blog psl time ambil lesen skerat dulu time habis spm.Sebenarnya,kite fobia lah nak bawak kereta.bukan hurm belajar kereta.kite ingat time kite belajar dulu.cikgu tu serious garang.bkn tahap garang biasabiasa tau.tapi garang lagi dari cikgu yg ajar kite killer subjek biology.kimia.addmaths tu.serious.kite dah takut dah nak belajar balik.yg pasti.tak mau kat situ dah.fullstop.lemme tell u.mcm mana garangnya dia.jujur kite cakap time kite drive kat jalan raya tu,kite betul2 tak dapat tahan air mata dari mengalir..serious kite plg ingat hari tu lah..berkacakaca mata time drive tu sampai kite dah tak boleh nak berapa nampak dah jln depan.kite bukan boleh..macam mana kite nak fokus drive,bila kite diherdik.diejek.dimaki mcm tu.tak tau apa dosa kite kat cikgu tu smpi cmtu sekali dia layan kite.kite plg ingat cikgu tu tanya kelas aliran apa.kite jawab aliran sains.then cikgu tu dgn marahnya ckp macam mana bdk sains otak bengap dan bodo mcm nie..aduyaii. xtau la apa kaitannya.ayat tu memang dah termaktup dah sentiasa ada dlm ingatan nie sampai sekarang.susah nak lupa..kite selalu perhati cikgu tu dgn students lain,ok je.baik dan ramah je.tapi bila turn kite pula..tibatiba muka cikgu tu jd kelat.ah..mmg xtau nak describe mcm mana perasaan masa tu.yelah.kite datang nak belajar.tapi bila org yg nak ajar tu mcm nak tak nak je.siapa tak terasa kan.kite rasa mcm terpinggir je.kite tau maybe sebab time tu kite gemuk gilagila.tau x,nak duduk tmpt driver pun rasa mcm kecil gila.maybe sbb appearance kite kot,cikgu tu cm tu.sbb students perempuan lain time tu semua kecilkecil molek je.kite plg ingat lepas je turn kite habis.kite ckp thanks.then keluar kereta.tak tunggu cikgu tu pun utk sign dan msk pejabat.kite terus jln cpt2 pergi kt belakang tu.tempat ceruk2 tu..kat situ lah kite nangis sorang2..mama kerja..kite tak tau nak mengadu kt siapa.so kite menangis lah kt situ smpai mama ambil then utk next kelas.kite dah x mau pergi dah..untung tibatiba dpt tawaran poli.ah penyelamat kite..aduh.sedihnya bila ingatkan balik ni.kite naturally sensitif orangnya.bila dah kena mcm tu.mana tak rapuhnya hati kite ni.walaupun dah banyak kali kite kene ejek.hina.kenapa ya hati kite nie x nak terbiasa lg.?until when.i could get used with all of these?ok dah dah sya..x mau ingat mende tu dah...kite maafkan cikgu tu..cume kite dah mcm takut dah nak belajar memandu.takut mende yg sama berulang.

So berbalik pd yg asal maybe cuti sem nie,kite tak bersedia lagi nak ambil lesen.Maybe kite nak cari kerja part time ke.tapi ada ke org nak pekerja tuk dua bulan je eh?taktau la kite yg tang tu.sebab nya kan,dulu wktu habis spm,kite ada kerja tau.keje kat kedai jual tudung tesco.sekejap je pun.tak lama keje situ sbb dpt smbung study kan..tapi merasa la juga pegang dia hasil titik peluh sendiri,walaupun kite rasa x berpeluh pun time kerja tu.best tau kerja time tu..waktu tu..kite berjinak2 ramah dgn makcikmakcik.akakakak.adikadik.yelah.dahtu main customer kan.takkan lah nak sombongp sangat kan.time tu bljr jd amanah.yelah.pegang duit org kan..jujur tu wajib ada.macammacam kite belajar.lagilagi pasal tudung la.time tu kite tau kewujudan tudung bkn sekadar tudung tp byk nama dan jenis mcm shawl.pashmina dan mcm2 lagi.sekarang kite dah nyanyuk so byk lupa.tapi dulu kena hafal setiap nama tudung qdan setiap harga dia.mcm tu lah experience time.kerja part time dulu
Mcm pjg pula kite explain kan satu persatu tu.
Conclusionnya.apa pun kite nak buat.kena ada kad pengenalan dahulu
Serious mcm pendatang asing je sekarang
My ic hilang la.xtaulah hilang kt mana
And esok.cadang nak buat baru.
Oke lah.kite ngantuk nie..nanti kite membebebl lg..
Baibbai..
Asalamualaikum :)