Longtimenotowrite

Kite rasa pelik sgt dgn diri kte kdg2..kite punxpaham kenapa dan kite x nak paham knp..
Kite stress sgt sebenarnya..
Kdg2 people expecting too much from me..
Lets say..kite kan dlm proses on diet skarang ni..
Kite berusaha keras dlm misi ni..
Susah sebenarnya org nk faham apa yg kite tlh dan sedang lalui skarang ni..for someone like me that used to eat a lot than others need to change her habit.
But slowly..i work really hard to make it possible..its hard..one word that i can describe it..
Umm..at first kite rasa mcm nk menangis sbb kite x boleh mkn nasi..kite x boleh mkn semua faveret food kte..susah gler nk ubah semua tu..so far..alhamdullilah..kite boleh hidup tanpa nasi..mcm senam la jugak..sebelum ni..kite mana pernah bergiat aktif dlm mana2 sukan atau permainan..lari pun muka no last je..utk ubah semua tu susah..so kite start dgn bykkan berjln..mula2 mmg tercunggap2 sbb kite x biasa kan..then kite buat gak aerobik..mula2 rasa mcm terpeliat je bdn ni. Tp then lama2 i got used with all of these.alhamdullilah..kite dah boleh berjogging dah skarang..kalo dulu berjln je..serious kite buat semua ni semua step by step.people always said to me..boleh la sbb minum herbalife..org kaya..honestly..kite sedih sgt dgn statement ni. Its like kite hanya bergantung seratus peratus minum ni je..mmg la bgus sbb bg x lapar..tp kalo bergntung semata2 kt itu..xde perubahan juga..kite berusaha keras sedaya upaya buat itu ini..tahan itu ini.semua itu sbbb kite punye keinginan yg nak.kalo ikutkan kite sorang2 kt sini..xde maknanya setiap ptg kite jogging sorang2 bwh panas..tapi kite pikir satu je. Iaitu matlamat kite.mama kite dah hbes duit byk beli hblife tu..xkan la kite nk hampakan dia.so kite sendiri yg kene ada inisiatif utk berusaha walaupun sendirian sini.kte plg bersemangat jika ade bg kata positif kt kite.tp susah utk org appreciate kite..kite sedih sgt..skarang pun org ckp dah ada perubahan..tp hnye kite je yg tahu betapa sedihnya hati kite bila tgk berat kte..knp kite x nmpk perubahan itu.org hb tu ckp skang kite tgh shaping ke mende tah..so berat akan susah gler nk turun time2 ni. Kite akan rasa down sgt bila check je.xde perubahan..rasa mcm usaha sia2..tapi mmg bkn kite la nk give up cepat sgt. Walaupun sedih..kite akan teruskan berusaha..kite x nak hampakan org yg doakan kte dn bg kata2 semangat kt kite.dan kite nk buktikan kt org yg salu memperendahkan kite hnye disebabkan fizikal kte yg gemuk..kite boleh juga lakukan transformasi..!!
Tp satu je kite harapkan.kte harap org yg sudah mula brkwb dgn kite.dpt terima kite sbb kite adalah kite..bkn sbb fizikal..mcm mana kalo naty kite gemok balik mcm dulu..adakah mereka pun akan mula x nak kwan dgn  kite dah?
Seriously. Kite akan rasa sedih dan down gile jika benda itu berlaku..
Kite honestly mahukan persahabatan atau percintaan ataupun apa2 ja.yg boleh menerima kite dgn seadanya..menerima kekurangan kite dgn hati yg ikhlas.kite sntiasa sedar diri yg kite x perfect.x cantik.x comel.x pandai.x friendly.terlalu sensitive.emotional dan mcm2 lg la thats why kte salu prefer org yg salu buat lawak dgn kte.so kite xde masa nk pikir hal sedih.kekurangan kte kalo listkan mmg byk.tp semua manusia takde yg perfect kan....so,kite arap org boleh terima kite sebab diri kite sendiri...am i too greedy to ask for something like that?i dont think so..