Communicative English 3

Stressful betul dengan communicative english sem 5 ni.kiteorg dah biasa dri sem 1,miss ili ajar.kali ni miss oii pula,but she's extremely strict.dah la my group,100% depend on my english skills yg tahap tadika ni.So,bertambah tekanan kite sebab kena jadi wakil tanya soalan kat miss,kena focus apa yg dia ckp,kena buat byk translation,kena terangkan pula pada group mcm mana,dah tu bila diskus,kena buat trans dari malay to english.kena fikir banyak grammar dan spelling.dah la pengetahuan still tak berapa nak banyak.tp boleh la nk ajar group slow2.terang slow2 kt dorang then take note apa cadangan dorang bagi.tapi kadang2 tekanan juga sbb kite pun still bnyk lagi kena belajar.basically,i studied english on my own back then through the subtitles of the drama,english song and english novel.So,masih lagi terkial-kial lagi.

I just wish i can enjoy her class as much i enjoyed previous semester english classes.although,i am not that great but english always been one of my favourite subject since i was form 4 and 5.

Tapi kan,ada juga something yg kite suka kelas dia sbb dia ada ajar penggunaan verb,adverb,adjective and so on.A lot of main point need to be learnt properly because it easier to make a sentences if we know the correct verb.dulu time sekolah,kite hafal semua perkara tu,but as time went,kadang2 terlupa mende tu.tu lah kadang ayat broken dan pelik haha time form 4 dan form 5,ingat lagi kite paling suka buat essay.teacher kiteorg suruh kiteorg buat around 2 essay dalam sehari.so,dulu lah. selalu essay kite selalu kena puji dari teacher yg semua org takuti hehe tp kite suka teacher tu.sbb apa yg dia ajar.semua ada kebaikannya.macam tak semua org suka cara dia suruh kite menyalin itu ini dalam buku.siap ada 5 buku lg.tp each book bertampal2 smpi 4 buah buku haha.kerja kiteorg banyak menyalin nota.dia ajar balik dari asas.guna buku rujukan darjah 6.kite ingat lagi semua tu.dari situ la,kite curious,pastu belajar betul2 on my own kt rumah guna buku tu walaupun ramai kawan bengang sbb keje asik menyalin.tu x lg kerja buat essay setiap minggu.walaupun x la hebat pun tahap fluent tp kite ada peningkatan.macam selalu markah essay kite dan markah novel kite selalu the highest in class.kadang2 tinggi dari geng budak genius hehe.tapi kite lemah soalan objektif hehe tapi sejak dari peristiwa tu lah kite ada skit la confident.tapi ada juga kelemahan,kite x berapa nk fluent dan pronouncation kite kadang2 pelik haha sbb tu la kte xde courage nk communicate dlm english instead enjoy to write more and more hehe

Eh dah panjang lebar dah cerita pasal zaman sekolah dulu.ok,berbalik pada kelas english sem ni,kite harap la kite dpt buat test well sbb ramai ckp miss oii strict sgt to the point she's hardly give student a good marks bcuz she's too detailes even on the smallest error.hahaha senior la ckp.kite kan banyak convo ngn dia,mmg kena speak in english la.dia selalu tgk kite pelik.teruk sgt ke english kite?tapi at least dia faham la tu sbb ada replied haha

So,questionaire kiteorg still ada error.lagi dua je.esok nk check ngn miss.kalau berjalan lancar,sabtu tu boleh g around penang cari mat salleh utk interview.aduyaiii.kite kena prepare la ckp bi ni.haha entah faham ke tak dgn accents ipoh kte ni hah.kalau kite tahu kite bawa je kamus besta adik kite kt penang.dia genius tak mcm kite .