Another life

Dah lamanya kite tak menulis.
Harinikan hari khamis bersamaan 9 july lagi berapa hari je nk hari dimana dilahirkan.rasa cepat je masa berlalu dan kite officially akan jd 20 tahun~
Mcm biasa,hari jadi kite akan berlalu tanpa keistimewaannya..yg berubah hanyalah akan pada umur
tetapi kan,umur kite duapuluh tp perangai kite still sama.x berubah
Mcm budak2 emosi terlebih kuat menangis sensitive..huhu sama je dari dulu sampai
Kalau mcm dulu time sk.at least ada lah rasa special befday tu.tp dah bsr rasa mcm mcm hari biasa je..

Kite kan nak sgt dpt turunkan berat mcm dulu....
Kite nk semangat mcm dulu..semangat yg kental nk kurus.
Tp sekarang kite dah asik hilang semangat je.
Hari yg kite lalui sgt meletihkan
Setiap hari aktiviti yg sama..
Kalau dulu jogging atau berjalan dpt releasekan tension kite.tp kte x bole wt tu dah skang..semua org tk bg kite keluar sorang2.hbs bila kite nk ajak.xde sapa pun sudi teman diri ini.kite pun sering dihalang sbb dulu kaki kite penah semen.so x bole lasak sgt dah huhu
Sedih2..apa je yg bole kite lakukan.
Nak tengok korea pun kdg2 kena perli so kite x amalkan sgt kt sini.
Kite bosan lah.mcm kite
xde aktiviti bg kite ceria.

Duduk rumah sewa mmg lah best.
Tapi hati kite salu ckp duk asrama lebih best.
Mcm kat asrama,kite tak ada roomate.
Kite duduk bilik sorang2.so kite byk wt aktiviti sorang2.tade spe nk hlg..
Kite suka mcm tu.
Dari face dgn terlalu sgt ragam org
Baik kite sorang2

Setiap kali kite dgr lagu nomad-tetap menanti mu kan,kite mesti teringat banyak kenangan sedih kite.
Lagu tu berhantu sgguh.tp kite suka dgr tau.tiap kali kite dgr lagu tu kite igt mcm mana time sem 2 dulu kite suka sgt nanges
First bila abg tu ignore je kite.tak tegur lansung kite.seminggu kite pelik.menangis kite time jog dulu.pastu kite kumpul keberanian tnye.rupanya dia stress dgn final projek dia.
Banyak gila moments bila kite nanges sbb abg tu.
Kat library toilet kite nanges.smpi staff libr dtg ketuk toilet.tgk sapa lah nanges kuat.
Pastu kat pusat belajar lepas jog sorang sbb situ je td org.
Dkt dlm library sorang2 pastu tiba2 lec dtg.tnye ada masalah ke.
Dkt belakang tangga asrama wktu petang.smpi naz pelik bunyi apa lah kuat dgr tangga tu.
Smpi satu ketika.kite masuk bilik shu ngn naz terus menangis teresak2.kt lantai.dorang berdua lena tgh tidur ptg.mamai2 tnye knp.naz plg igt tu lah.
Rasa mcm gedik gila pula asyik menangis sbb org yg sama.yg lansung tak pernah take note kehadiran kite.
Tapi walau dia lukakan kite.kite still aggp dia paling baik yg kite penah jumpa.
Walaupun mcm biasa.kite selalu rindukan dia.kite sekarang dah bole terima.yg kite ngn dia mmg xde jodoh.tp still kenangan tu kite x bole lupa.susah la bila kite dah suka org.kite akn setia smpi bila2.tp kan perasaan tu sedikit demi sikit dah makin hilang.sekarang kite bole dah terima kenyataan.i get more happier when i am able to live my life on without remember him.kite kuat.mesti tu piece of cake je kan.hehe

Susah betul kite ni.kite tak tahu ada ke org yg tahan dgn karenah kite.
Kite hanya boleh terima seseorang lepas kite betul2 kenal.maybe ambil masa setengah tahun hingga kite selesa.kite bkn senang nk rapat ngn org.huhu
Kalau ada org yg betul2 penyabar.kite bersyukur sgt..

Kite kan,tak tahu nak ckp macam mana.
Kite dah berazam dah sem ni.xmau fikir perkara yg memeningkan kepala.kite baru dpt move on sorang,dtg lain pula.tapi kali ini perasaan baru yg ganjil sangat.seperti dulu.banyak perasaan yg pertama kali kite rasa.kali ini pun sama.kite rasa mcm pelik.ganjil dan xtau nk explainkan cmne.kite xdpt nk fikir betul2 dgn fikiran yg fresh sbb tuntutan harian yg full dgn kelas.stress dgn assaignment.kite hargai sangat2 dan kite faham sgt perasaan dilukai mcm mana.tp kite perlukan masa.kite mcm trauma pun ada bila hal mcm ni bangkit.kite tak berani nk hadapi.kite fikir mcm2.deep thinker sgt huhu

Tapi kan.ada ke org yg betul2 ikhlas ngn kite?kebanyakan msti letih layan karenah kite huhu sbb kite sendiri tak faham dgn diri sendiri.

Mcm selalu kite mmg x yakin dgn kemampuan diri sendiri.