depression.I am reached my limit......

kite rasa sedih sangat.
terlalu sedih.
terlalu banyak sangat kesedihan yang kite perlu simpan.
kite pendam.pendam.pendam sampai kadangkala kite x boleh nak tidur sebab fikirkan masalah yang kite alami.

kite tak suka bagi tahu orang apa masalah kite.
memburukkan orang utk menjadikan kite ni mcm baik sangat bukannya style kite

kadangkala kite letih sangat.
tapi orang tak tahu.
yang mereka tahu cari kesalahan kite.
semua perkara yang kite lakukan tak kena di mata sesiapa.

Ini diri kite.kenapa orang tak pernah nak terima ?
kite try terima keburukan orang dan slow down selaras dengan attitude dorang.
tapi bila bab personaliti kite.semua orang x dapat terima.

1.Sekarang nie kite tak boleh menangis dah.sebab semua complaint kite menangis kuat.
  kadangkala kite terfikir salahkah untuk kite menangis ? Terlalu banyak perkara yang kite pendamkan hingga satu tahap kite tak dapat tahan.So,kite menangis untuk melepaskan segala-galanya.Since orang tak suka cara kite menangis.setiap kali kite menangis kite kena tekup mulut dengan bantal bagi orang tak dengar.Sampai ke tahap itu kite try nak puaskan hati semua orang.

2.Semester 2 kite try ubah personaliti kite kearah yg lebih friendly.Tapi bila kite terlalu bergaul ada je yang tak kena.Orang tak puas hati dgn kite.orang x suka cara kite.orang ckp belakang kite itu ini.orang tuduh kite itu ini.Sem 2 kite juga kite mengalami mental breakdown.So,semester 3 kite try ubah diri kite ke arah yg mmg diri kite.
Diri kite yang sebenarnya.Sharifah Syahira yg sebenarnya mmg suka bersendirian,pendiam tak banyak cakap.tapi bila kite jadi cam tu pun ada je yang tak kena di mata semua orang.Kite tak nak ganggu orang tau x ? ada masa kite boleh bergaul tapi ada masa kite perlukan masa 'privasi'.tapi since semua orang x suka.kite tak tau apa yg perlu kite buat 

3.Kite kadang2 keliru dengan diri kite.Siapa diri kite ? Kite sebenarnya nak jadi ke arah yang mana sebenarnya ?
since apa je yang kite buat ada je tak kena di mata orang.

4.Kite letih dan sedih sangat.Kalau kite cakap orang x faham dgn kite.orang akan cakap balik kite.since x semua orang akan faham dgn diri orang lain.Tapi apa lagi yang kite nak cakap bg orang faham situasi kite ? sebab itu kite x suka bg tahu orang semua masalah kite since x de siapa yg at least nak faham situasi yg kite alami dan segala masalah yg kite pendam.
Its better tu keep all of it myself.

5.Kite kadang-kadang terfikir.Tak kira apa pun situasi kite selalu layan orang dgn baik.cakap dengan nada sopan.
-Kite tak ambil kira pun,bila orang bila kite cakap baik2.tapi jawab dengan nada marah @ xde mood walaupun kite terasa,kite pendam je.kite follow je flow.tapi bila kite kadang2 termarah.orang akan start judging me.like kite lansung x boleh marah.x boleh buat apa-apa pun.kite kena sentiasa jadi baik.kadang2 walaupun mood kite tak baik.kite x akan kena kan tempias tu kat orang lain.tp org.kalau xde mood ke period ke.apa2 pun mula2 lah layan kite macam kite ada buat salah.bila kite cakap.buat mcm kite ckp sorang2.
-Kite ikut je apa keputusan orang.suruh kite buat itu.buat ini.
mmg kite ni org suruhan yang terbaik.

6.Bila kite kunci pintu bilik pun ada orang nak kritik baru lah kite terfikir.kehidupan kite mesti dikawal oleh orang.
Kadang2 kite terfikir perlu ke kite tanya whether kite perlu kunci ke x ??
Ini bilik kite.Ini satu2 je privasi kite.Kite x ada pun nak kawal org lain.ok.kamu kena buka bilik.kamu kena buka tingkap.
memang itu bukan personaliti kite suka mengarah.mengawal kehidupan orang lain.dan kite mmg x suka paksa orang.
kalau org x nak.ok its fine.tapi,org layan kite sebaliknya pula.

7.Segala-gala ketidakpuasan hati kite selama ni kite pendam je.kite terasa.pastu kite biarkan je.tak ambil serious.
Sebab kite tak nak mulakan gaduh.sebab kite sayangkan kawan kite.sebab kite x nak sebab kan perangai sedikit kebudak2kan kite.semua jadi huru-hara.So,kite pendam.pendam.pendam segala masalah kite.

8.Tapi orang kan bila terasa dengan kite terlalu cepat menghukum kite.cari sebanyak mungkin salah kite.tapi pernah tak dorang terfikir kesalahan dorang sendiri ? selalunya dorang lupa.tapi salah orang selalu ingat.

9.Macam kite mmg personaliti kite bila kite terasa dengan orang.Kite akan diam.diam.Sebab kite powerless.
Sebab kite tak dapat nak luahkan semua yang kite simpan.
Sebab kite tak nak orang terluka dengan apa yg kite ckp
Sebab kite sayang kan dorang.Sebab tu kite diam.
Kite sedih kite diam.Kite marah kite diam.Kite terasa kite diam.
Tapi kite ni manusia biasa.kite tak reti berlakon atau pretend.
Kalau pun kite diam.Segalanya2 dapat dilihat melalui ekspersi muka kite,sikap kite.
Tapi itu bukan bermakna yang kite benci,tak suka.
benci orang mmg bukan sikap kite.mmg kite terkilan.tapi sekadar terkilan.tak sampai membenci.
Kadang2 kite terfikir.kalau mmg betul salah kite.kite terus je direct cakap sorry.
tapi kalau org lain punye salah.kite tunggu at least kata kemaafan dari dorang.tp xde.
ok.walaupun kite yg terasa sedih.kite mengalah kite minta maaf dulu.
tapi orang start judging me like kite bukan orang first yang nak minta maaf.
Kite x faham.Kite yg sedih.Org yg buat kite tu xde pun at least rasa concern dgn kite.

10.Kite hairan mcam mana nak gembirakan hati semua orang.macam mana nak buat org puashati dengan kite.
Kite x boleh 24 jam baik.kite manusia !! kite pun ada masa up and down.Personaliti kite macam ni.
Kalau kite suka bersendiri.that's no mean i really love it.
Kite suka bersendirian tp pada masa yg kite tak suka menyendiri.
Macam ni,kite bukan org yg suka gangu org lain.
Orang anggap kadang-kadang kite tak wujud.Sebab tu kite buat hal kite sendiri.
Sebab tu kite try berdikari.Tak bergantung dgn org sgt.since org akan suka mengungkit.
Kite benci bersendirian sebenarnya tapi untuk positif kan minda kite ckp kite suka.
Kite kena cuba juga positif kan minda.
Tapi orang akan salah faham dengan kite.
Orang x nak cakap dengan kite.ok for me that's hint that i need to take my distance.
Kite memamg macam ni.Orang cakap ni asrama bukan rumah kite.
Tapi lets say.Kite asyik je kacau bilik org.ada satu tahap org akan rasa annoying 
mcm syakirin cakap.kwn dia asyik masuk je bilik dia.xde privasi lansung.
ok.macam tu lah kite fikir apa yg orang akan fikir bila kite asyik ganggu.
Semua niat baik kite semua nak salah faham.
Kalau pun kite cakap.tak de siapa nak back up kite.at least akan back up another side.
dari kite kecil tak de siapa yg at least ada effort nak sebelah kan kite.
Kite mmg sayangkan family kite sgt2.tapi adakala sifat pilih kasih mmg ada
tapi dari segi persahabatan 
pun sama.orang akan sebelah pihak yg lain.dan sama2 salahkan kite.
suruh kite ubah sikap.personaliti.jadi org lain.
Org kalau ada orang lain.kite wujud ke x pun ntah lah.
kite kan tak penting.akan cari bila nak je.
Org tinggalkan kite jalan2 sorang pun.
pastu jln dengan partner lain.ok thats fine
tp cuba bila kite buat camtu.org akan start salah faham dgn kite.mcm kite dah ada kwn lain lupakan yg lain.
kite rasa nak jerit je.kalau nak cerita semua problem yg kite pendam sorang2.x lg problem yg lebih besar kite x tulis kat sini.
Kite dah putus asa sebenarnya.Banyak reason yg tak payah diceritakan.Kite 100% dah give up on everyhting.
kite belum seratus peratus percayakan sesiapa pun dalam dunia ni.
Even org yg plg dekat ngn kite dulu pernah tikam dari belakang.
so sekarang kite lebih berhati.ada benda yg boleh diceritakan.ada perkara mesti dirahsiakan.
tak semua orang akan 100% simpan rahsia kite.Even dorng boleh talk bad about me behind me.apatah lagi kalau rahsia.
kakcho ngn mama selalu cakap jgn burukan all private matter depan kawan2.
-Sekarang kite try lansung x nak burukan org depan org lain;to make myself stand out better than others.kite rasa itu  sikap yg buruk.Kalau ada org cerita buruk kan pasal org lain.just dngr buat jgn seratus peratus judge org tu mcm dia jahat sgt.sebab bila kite judge orang.secara x lansung.macam tu org akan buat balik satu hari nanti.

So thats how kite dah di didik.
kite rasa semua mama selalu pesan kite apply dlm diri.jangan mencarut.jangan guna bahasa aku kau.
dari kecil dah mmg strict mcm tu.Kite pernah kena pukul dgn abah sbb mencarut masa kite kecil,zaman sekolah.
thats how kite apply bila dah besar.slain dari family.kite setiap masa jaga setiap tutur kata kite.
biar lah org cakap kite kuno.tapi at least beradap.walaupun org ckp kasar dgn kite.
biarlah kite jawab dengan sopan juga.
-------------------------------------
sebenarnya banyak perkara kite nk luahkan.
Kite nak menangis.tp air mata kite mcm dah kering.
kite nak menangis kuat2.nak luahkan keluarkan apa yg kite rasa.
tapi org x bg.since then,kite nangis perlahan.tp lagi sakit adalah.lagi terluka ada la,
kite x tahu nak jadi siapa sebenarnya.since semua orang tak dpt terima diri kite.kite tak tahu kite ni siapa ?
kite perlukan seseorang yg boleh menangani depression yg kite alami.
Kalau kite pendam kan semua.boleh jd gila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!