asalamualaikum..........dah lama gila kot kite x berblogging...
bkn apa..byk aktiviti favourite kite mase dulu form 4 kite x buat dah sekarang..
almaklumlah..nak SPM.. *bajet je* hahaa
buku novel pun hampir setahun kite x sentuh..kcuali novel bm skolah form 4 and form 5..Azfa Hanani dan Kembara Amira..
anyway...nak dekat nak Spm nie seriously banyak gile kite pikir....
antaranya :::
 ~ takut lah camne lah result nanti *periksa pun belum lg* LoL
~ takut dgn killer subject : chemistry,biology,addmaths..but it doesn't mean that I was so pro with other subjects
~ takut tak dapat nak sambung kat mana2 pusat pengajian tinggi...hopefully no...
kalo boleh nak list bende yang kite takut memang la sangat banyak !!! nak type pun rasa malas je !

kadang-kadang la kan...oke kadang-kadang...x selalu oke...
I was so jealous with my own friends...especially...who got the smartest brain..
tdi kat skolah..kite ade ckp kat kwn kite aida ngan tyka...kalo boleh lah kan..
kite nak surgery brain dorang..amek skit kepandaian dorang sumbat kat otak kite..
then...xlupa gak ngan lima orang budakbudak pandai depan kite especially the twins...
hahahaa...merepek je kan ! tapi tulah hakikatnya...tipu la kan kalo kata xde sapa yang x pernah ada perasaan jealous ...mesti ade punya...atau memang pndai menyorok..xnak tunjuk !
like me..honestly...yes i am...haha..

tapi kannnn korang arini dah arini semalam dan mungkin ari seterusnya mungkin kite akan mengalami kesedihan...i dont know how to said it..but seriously...the trial exam was done and now its time for us,the students form 5 to get our results...and me ???? became more worser than before i think...
seriously...im being honest...i think i need to put all the blames to all myself...its my own fault actually to studying last minute..what i mean is the real study...if i want to repeat al those days...i want to study more hard....but...nasi dah jadi bubur...anyway...baru tiga matapelajaran baru dapat..come on lah...be positive...
this is the reason why i hate with myself..atykah selalu memgamalkan dan memberikan nasihat kat kite....mesti berfikiran positif..mesti yakin dgn jawapan sendiri..mesti yakin dgn diri sendiri...tapii tu la kite...asyik jelah negatif...ntah lah kite pun x paham dengan diri kite nie..weird kan ?
untung kite dapat kwn yang mana pemikirannya asik je positif kecuali kite nie jelah..haha...

hah..nak cerita...sepanjang form 5 punye cite..jarang kite update kt blog...or maybe xde lansung asenye..
tapii tahun nie kite dapat lima orang bestfriend....since form 4 lagi..tapi thn nie lagi rapat..
tahun kedudukan meja lain skit...1 baris lima meja...panjang kan...haha...sebelah kiri kita aida..kanan pulak atykah..sebelah aida..fara..sebelah fara,fadhilah...budakbudak nie...asenye kwn pling kite rapat kot...terutamanya aida ngan atykah...
oke...kite ase nak cite lah pasal dorang nie sbb kite boring sgt skang nie...
aida nie kan...apa yg boleh kite nak ckp...tapi she's the most cool i've ever seen..
dia pandai..dia berani..dia peramah...dia x penakut mcm kite..die baik...die comel...
seriously...first time kite dapat kwn yg boleh kite cakap sangat lah berbeza dari kite..
die kecik molek je orang nya...kite pulak gemok sedabak..
kadang2 kite ase dia macam adik kite je...pijah tu..
serious tak tipu..tapi dari segi perangai kadang2 kite ase dia macam mak atau kakak kite..
disebalik bdn dia yg kecik tu...die tu sgt lah berani...ingat lagi mase form 4..
dia lah jadi minah bidan terjun..jadi main character/heroin in our class english drama...
memang kite respect lah ngan dia...kiteorang wat drama cinderella..dia lah jadi cinderella..
pastu berlakon kat perhimpunan kot....alamak...kalo kite lah..mau pengsan sbb gemuruh..
tapi die nie relax je..berlakon selamba punye....teacher siap bwk cawan suh die marah dan cmpak betul2 mase berlakon tu..kite kat belakang  tu ase terkejot ! dan korang tau....drama kiteorang memang la meletop...selalu budak2 boring je tgk..tapi kali ini semua rasa teruja...kite pulak bg jadi kwn baik si pelakon utama nie..nasib lah kite tukang nyanyi koir je..tu pun ase nervous sgt....ntah apa ubat ntah aida nie makan..
lagi satu kan aida nie...kwn kite paling pandai selain atykah...die dapat markah tertinggi kot addmaths  dalaam kelas yg hanya lah lima org je lulus...seriously.......kiteee jeles and bangga ngan die...xtau lah cmner otak die berfungsi...lg satu kan..aida nie kan x kedekut ilmu..disebabkan smua killer subjects tu semuaa favourite die..diee slalu ajarkan kite...smpi kite un rasa segan.terharu..dan hanya Allah jelah dapat blas kebaikkannya...budak aida nie kan memang giler biology...korang tau die sayang giler buku2 rujukan n soalan2 thn lepas biology....die takut nak bg kotor...adoiiii...tapi she's seriously love biology so much...
die salu ajar kite biology la...macam dah jdi teacher tak bertauliah utk kite plak...tapi die cakap...kalo die ajar org..naty die pun ingat sama..haha...kalo ade waktu2 lapang ke..mesty die rajin baca buku biology...die baca mcm die baca novel je...adoiii...kite harap die dapat lah jadi doktor or kerjaya yg berkaitan dgn biology...hehe..kdang2 die ajar addmths atau maths kat kite...seriously..bila la kite dpt ajar die...
aida nie ckp bm n bi adalah cam killer subject tuk die...adoiii..seriously ????? takpe2 naty kite ajar kamu yer bm n bi...walaupun kite xde lah pro mana..kite syg sgt aida nie mcm family kite..sbb kadang2 kite ase dia adik kite,kakak kite atau mak kite kat skolah..haha..tpi die lg tua dari kite dari segi tarikh lahir !..hehe..kite bersyukur dpt kwn yg sporting cam die....wlpun personality die seratusperatus lain dri kite..