double entry =,=

asalamualaikum and selamat petang cmua :)

picture sbg hiasan :)

17.1.2010


boleh lah lama jugak kite x mengupdate kan blog ini dari sebarang kemerepekan kite..
hehee..actually,semalam nak update belog tapi letih arh semalam..
semalam merupakan ari paling letih dan menyedihkan untuk kite tau..
huhu3..mana x nye..ada jer mende berlaku semalam..
mula2..hilang beg duit nya..ya Allah..kelam kabut kite mase tu..
dah la byk duit simpanan kite dalam beg duit tu..
masa tu ada latihan umah sukan..kite umah hijau :)
tak balik un..stay kat sekolah smpi ptg..g la solat kat surau..
pastu dah abes smua tu..g kantin balik..bru kite perasan mana beg duit ?
Ya Allah..kelam kabut lah kite..ase nak nangess je..tapi pura2 cool je..bertenang konon..dlm ati ase nak meletop !
pastu cari lar kat surau balik..ada pengawas..bdk kelas agama form 2..naseb baek lah..dia ada jumpa..
pastu dah bg kat Cik Jah..pk hem..aduhyaii..nie satu agi..
punye lah kite takut nak masuk bilik tu..kesian fadhilah kene melayan kerenah kite..haha..
mula2 nak masuk pejabat..pastu dah smpi ke pintu..ase takut keluar balik..
pastu masuk balik..tapi ase takut la pulak..kuar balik..smpi lah 5 kali..
ntah apa yg kite takut kan sgt ngan CIk jah tu pun kite xtau..
ase nak terkencing je..hihi..
pastu kali keenam tu..kite berani..tarik nafas pnjg2 dalam2..manis kan muka..checking suara supaya merdu skit..hihi..pastu kite ngan fadie pun pegi lar masuk..masa tu cikgu ngah sembang ngan cikgu zul dan cikgu pk kokurikulum..lupe plak nama..huhu..
punye lah byk cikgu soal..macam kat mahkamah je pun..macam kite amek mende yg bukan hak kite je..tapi..salah kite gak..dalam beg duit tu..duit byk..tapi ic smua xde..dah la x tulis nama..
naseb bek kite ingat kandungan duit dlm tu..haha..kalo x..ntah lah..
kalo la kan mama tau..mesty kite kene marah balik..
kite xtau lah kenapa lah kite nie tersangat2 la CARELESS..xpaham erh ? tersangat lah cuai..
dah byk kali dah..mase buat maths..bpe kali ntah kite cuai..
yg tmbah..pegi tolak..yg bahagi g darab..
ish2..apa nak jadi lah ngan kite nie..semalam pun kite tertinggal fail yg mengandungi byk giler kertas kerja..
mcm bi ngan agama..if lah hilang..mampos kite..tapi naseb baek lah fadhilah ada nmpk..pastu pgi tadi dia bg kite..hihi..she's the best !~
pastu masa maths pulak an..
kite betul2 x bpe phm teacher ong tu ajar..so,kite tnya lar dia..
ada ke dia boleh marah kite balik ? huhu~
ingt agi..masa first2 skolah dulu..dia ckp x phm bole tnya..ni,kite tnya dia marah..
ayoyoyo..manyak pening kepala..
pastu masa latihan rumah sukan pulak..kite rase cm nak nangess je..
kite dah la x reti nak lempar cakera dan lontar galah kot ? betul ke nama tu ?
segan betul larh..seriously,kite betul2 x bape minat bab2 sukan nie..
tapi cikgu x abes2 suruh wat bg umah hijau menang..huhu..
pastu ade org ngata2 kite lah..
yelar..kite sedar diri kite ni kan gemuk..dah lah x cntek..
korang tu laen lar tersangat lah cantik jelita dibandingkan dgn kite yg huduh nie..huhu..
xpe syarifah..sabar itu separuh dari iman..

18.1.2010


masa biology kan ada wat experiment..
experiment guna bawang...first time tau..
wat experiment individu..selalu nya masa form 1,2,3 cikgu tunjuk..kite tengok je kan..
tapi kali nie smua kene wat..hihi..jakun kan kite ni ? heehee
guna microscope..dapat lah tgk mende la ada disebalik bwang tu..
hehee..tapi tu lar ade problem nye..kene wat report..adoyaiii..
den x reti lah cmner nak wat report nie ?
anyone can help me please ???
dah lah jumaat nie ada bio..nak tnya kakak kite..dia mana ada amek bio dulu..
dia kan Lk dulu..huhu~~
pastu belajar bm..bincang pasal kepentigan jiran terhadap masyarakat..
ni satu kes lagi nie..terus terang,kite kata..kite ni segan sangat nak bertegur sapa ngan jiran..
bukan nya sombong tau..kite jeles tgk kwn2 kite ada kwn yg juga jiran dorang
ada la beberapa jiran kite yg sama sekolah ngan kite..
sebelah umah kite ni..ada duaorang..satu form 4..sama la ngan kite..
dia pandai giler..pmr 9a..tapi an lansung x pernah bertegur sapa..huhu..
selalu terserempak kat skolah..cm x kenaii je..
kite nie nampak je cmni..byk cakap skit..tapi hnye di belog atau fb nie je..
tapi an..kite betul2 pemalu ngan orang yg kite x kenal secara live..face to face..
kalo cm kat fb tu..kite ada lah gak kwn2..tapi bila jumpa kat skolah..
huhu..malunya kite nak tegur..tapi bkn sebab kite sombong yek..
kite cume malu,segan,shy2 cat,dan mcm2 lagi lar..
pastu ada lah sorang agi senior form 5 ngan dak laki form 4 yg juga jiran kite..
semalam kalo lah cikgu tnya..entah apa lah kite nak jwb..hihihi...

19.1.2010


arinie kite betul2 xde mood sgt lah..kite un xtau nape fadie cm dingin je ngan kite..
cm nak x nak je cakap ngan kite..dia marah kite erh ? sorry lar..kite betul2 lupa nak bwak buku
kimia..dia nak pinjam..maybe dia marah kot pasal tu..tadi un diam je kat kelas..salu kite byk smbang ngan dia..tapi tadi dia diam je..pastu..kite tnya sepatah..jwb sepatah.selalu beribu2 patah..
kite un diam je lah..org dah malas nak layan kite..wat per nak terhenggeh2 lagi..
sememangnya x de mood tadi..kite nie x suka lah suasana cmni..
awkward je...dah la sbb apa pun kite xtau..tetibe je dari start2 kite masuk kelas pagi tadi..
huhu~~musykil..musykil...
tapi kite suka lah jugak bila xder mood nie..sbb apa yg cikgu ajar..
kite dapat paham dgn cepat..salu blur2 lagi..
maybe salu kite ni maen2 kot..bila kite serius skit..tu pasal lah cmtu..
heheee...arap2 ketiadaan mood kite ni akan berpanjangan.. :)
aha..satu lagi..cmner lah kite leh lupa ada omwork maths semalam..
kite ingt add mths je ada..naseb bek lah mia gtau..cepat2 kite wat tadi..
naseb lah maths wktu last..tu lar pening kite dgn add maths vs maths..
dekat2 nak sama..susah nak beza..biology ngan kimia pun sama..
aduhyaii..kite salu je confuse..huhu..

semenjak2 ni asek je terserempak ............
xtau lah..kite xsuka la cmnie...kite ase hati kite nak meletop jek..
~ sorry arinie double entry...hihi...