tutorial FAVICON +_+

sila kelik untuk tumbuhbesaran 
arinie kite nak buat tutorial pertama...tutorial favicon > tau x apa favicon itu ? cuba tgk kat atas blog url kan ada icon love tu kan..tu lar favicon..oke let's start ~

first step :
1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

next step
2. tekan CTRL+F , then sila cari kode nie
</head>

Last step :
3.oke...suda jumpa ? then,korang copy kan kod dibwh ini :

<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

then code di atas korang paste kan atas </head>

oke dah siap..tapi jgn terus save..preview dulu..tgk jadi atau x.. =)

nak cari icon nya pula boleh cari kat photobucket atau glitter..

cth icon boleh digunakan :

 < http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/icon1.gif

 < http://i558.photobucket.com/albums/ss28/mosyee/icon2.gif

 < http://picto0.jugem.jp/n/a/n/nanotuki/d0450290825289c56a4c191cb6fccfe9.gif

 < http://picto0.jugem.jp/y/u/k/yuko1130/b36ce49c2e83476ff1b1bbf7567e53d9.gif


URL icon2 tu korang boleh pastekan kat step 3 < URL gambar ..


dah siap =)))
P/S : If nak copy tekan Ctrl+C  =)