Jumaat, 13 November 2009

UNgu kaRMILA,,


asalamualaikum..

hmm...semalam kite pinjam dari silvya buku UNGU KARMILA..Photobucket

ni sinopsis kite ambik dari encik google yg baik aty..heheh>


ATAS nama cinta... mahligai impian itu dibina. Vila Sepi menjadi mahar kasih Arif terhadap isterinya, Karmila. Namun, tragedi dahsyat memusnahkan kegembiraan yang dikecapi.

Beberapa tahun berlalu... vila yang ditinggalkan dikatakan berhantu. Jikon, seorang pemuda Orang Asli bagai digamit memasuki vila itu. Akhirnya, dia menjadi korban pertama.

Setelah itu, mistik di vila itu tiba-tiba sepi. Masyarakat Orang Asli percaya ‘sesuatu’ yang berada di situ sedang ‘tidur’. Tiada siapa berani mengusik. Jika ia ‘terbangun’, maka pembunuhan pasti terjadi lagi.

Ema, seorang wanita masyarakat Orang Asli yang berpendidikan, secara diam-diam berusaha meneroka vila yang menjadi lambang cinta Arif dan Karmila itu. Secara tidak sengaja, dia telah ‘membangunkan sesuatu’ di dalam vila berkenaan.

Arafat, abang Arif telah menugaskan beberapa orang yang dipercayai untuk membongkar misteri pembunuhan itu. Namun, satu kuasa jahat telah memburu mereka sehingga mengancam nyawa. Tragedi silam berulang kembali!

RAMLEE AWANG MURSHID, sekali lagi meneroka alam mistik di sebalik saspens UNGU KARMILA. Mereka yang `jahat’ sahaja dapat mengalami rahsia di sebalik kisah berdarah di Vila Sepi... hingga tidak sanggup lagi untuk berbuat dosa!ps: hmmm..memang gerun dan seram gler kite bace novel ni..dah la malam2 pastu duk sorang lak dlm bilik..
kite pun x abis lg bace..asyik tergendala..memang misteri..mase kite tgh khusyuk membace tetiba pintu bilik kite ade org ketuk..mama ni saja je..wat terkejut je..kite stop bace cite ni pukul 3 pg smalam kot asenye..berani tul la kite ni..
tpi nk wat cmne..??hehehe..tak sabar nk smbung lg bace walaupun seram.....